Selvstændige i titusindvis har søgt om corona-hjælp fra staten

Tabt omsætning: Små virksomheder kan søge om hjælp på op til 23.000 kroner under coronakrisen.

I forbindelse med den delvise nedlukning af Danmark har mange selvstændige oplevet et dramatisk fald i deres omsætning. Derfor har Folketinget vedtaget en ordning, hvor de kan søge op til 23.000 om måneden i kompensation.

Det har mere end 36.000 selvstændige og små virksomheder de seneste to uger benyttet sig af. Det oplyser Erhvervsministeriet, der ikke kan oplyse, hvor mange der rent faktisk har fået kompensation for tabt omsætning.

13.500 på to dage
Allerede de første to dage meldte 13.500 selvstændige sig. Siden har lidt over 22.500 selvstændige altså sluttet sig til.

Ordningen fungerer på den måde, at de selvstændige eller små virksomheder skal dokumentere, at de har oplevet en nedgang i omsætningen på mindst 30 procent relateret til coronakrisen.

Hvis det godtages, kan de få 75 procent af den tabte omsætning udbetalt som kompensation. Man kan dog maksimalt modtage 23.000 kroner om måneden per selvstændig.

Ordningen gælder til og med den 8. juni
Selv om ordningen umiddelbart koster staten penge, glæder erhvervsminister Simon Kollerup (S) sig over, at den bliver brugt til at holde liv i de små virksomheder.

- Jeg tror, at meget få af os havde forestillet sig, at vi skulle ende i en situation, som den vi er i lige nu, udtaler han i en pressemeddelelse.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere