Pas på hjortene i trafikken

Efterår og forår er højsæson for påkørsler af hjorte i trafikken. Derfor skal du være særligt opmærksom i trafikken det næste stykke tid.

Det er specielt på vejstrækninger i skove, at påkørslerne sker, så her gælder det om at være ekstra årvågen, og holde godt øje med skiltningen og rabatten.

Den forøgede risiko for påkørsler forår og efterår hænger sammen med dyrenes aktivitetsperiode og vores myldretid. For hjorte er mest aktive og bevæger sig mest rundt i skumringen, hvilket falder sammen med myldretiden i trafikken forår og efterår.

Derfor skal du altså være ekstra opmærksom på, at der kan komme hjorte ud på vejbanerne, når skumringen falder sammen med myldretiden.

Det gør du, hvis du påkører et dyr

Hvis du er så uheldig, at påkøre et dyr, så det bliver såret, så skal du ringe til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812. Hvis dyret er dødt, så skal du trække det godt ud i rabatten, og efterlade det der til de andre dyr i naturen. Du kan læse mere om påkørte dyr (hos naturstyrelsen.dk)

Hvis du har påkørt et dyr og din bil har taget skade, så anbefaler vi, at du rådfører dig med dit værksted, og bliver vejledt i anmeldelse af skaden hos dit forsikringsselskab. Det er for at sikre, at dit velkendte og lokale værksted, som kender dig og din bil, kan tage sig af skaden, og du ikke bliver sendt et ukendt sted hen.

Ring derfor med det samme til dit værksted og rådfør dig, hvis du har påkørt et dyr i trafikken.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere