Elbiler kræver en anden slags mekaniker

I takt med, at antallet af elbiler stiger, stiger også behovet for mekanikere med elbils-kompetencer inden for service og reparation af elbiler. 

Derfor har Metalindustriens Uddannelsesudvalg i samarbejde med arbejdsmarkedets parter og erhvervsskolerne justeret uddannelsen til personvognsmekaniker.

Obligatorisk fag
På uddannelsens trin 1 bliver der oprettet et obligatorisk fag Fejlfinding på elektriske systemer og grundlæggende sikkerhed på el/hybrid. På faget opnår eleverne blandt andet en grundlæggende viden om opbygning af eldrevne og hybride køretøjer og om de sikkerhedsmæssige aspekter i forbindelse med arbejdet.På uddannelsens trin 2 lærer eleverne blandt andet at arbejde sikkerhedsmæssigt korrekt på eller i nærheden af spændingsløse elektriske systemer på el- og hybridbiler.

Sikker og forsvarligt
Den nye uddannelsesordning træder i kraft den 1. august 2019.

- Med denne ændring i personvognsmekanikeruddannelsen sikrer vi, at de nyuddannede mekanikere fremadrettet er i stand til at servicere og reparere opladelige biler på en sikker og forsvarlig måde, lyder det fra Erling Jensen, faglig sekretær i Dansk Metal i en pressemeddelelse.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere