Husk det vigtige airconditions-service

Det er vigtigt for din bil, at din aircondition er serviceret og vedligeholdt, da det ellers kan ende i en dyr reparation og for elbiler i kortere rækkevidde og kortere levetid for batteriet.

Et airconditionservice er ofte ikke en del af det almindelige service for bilen, men noget som på helt samme måde skal udføres med jævne mellemrum, for at din bil kører optimalt og skadefrit. Lyt derfor til din mekanikers vurdering af, hvornår din bil skal have udført et airconditions-service.

Til et service af bilens aircondition bliver der fyldt op med kølemiddel og kondenseren bliver efterset, da denne efterhånden tærer. Hvis der mangler kølemiddel, skal kompressoren arbejdere hårdere, hvilket forårsager, at den bliver for varm og dens olie brændt. Det kan ultimativt ende med, at kompressoren brænder sammen, med en dyr reparation til følge, hvilket nemt kunne være undgået, hvis airconditionen var blevet serviceret rettidigt.

På elbiler hjælper airconditionen til med at holde den rette temperatur på bilens højvoltsbatteri, så det hverken er for koldt eller -endnu vigtigere- bliver for varmt. Et alt for varmt batteri kan i værste tilfælde bryde i brand, men en lidt mere almindelig fejl er, at elbilen oplever kortere rækkevidde og at batteriets levetid forkortes.

Aircondition-service er altså en vital del af bilens almindelige vedligehold, da det sikrer, at bilen kører optimalt og at du undgår skader og dyre reparationer.

Spørg din mekaniker til råds, hvis du er i tvivl om noget eller det er tid til at booke et aircondition-service.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere